Sebze ve et kurutma hakkında

#1
Hafif kampçılığa merak saldım. Maddi gücüm yettikçe ekipmanları hafifletiyorum ancak makarna türevlerini yemekten bıktım.
Sebze ve et kurutarak kendime ufak porsiyonlar hazırlamak, bunları suyla ısıtıp sıcak yemek olarak yemek istiyorum.
Profilo'nun sebze kurutucusu var fakat ev hanımları hiç hoşlanmamış, olumlu hiç yorum göremedim. Başka cihazlar deneyen ya da farklı kurutma yöntemleri denemiş birileri yorum yazarsa sevinirim.
 
#2
Yıllardır sebze kurutma makinesi almaya niyetleniyorum fakat ülkemizde çeşit yok. Profilo haricinde bir de Kangye diye bir markanın sebze kurutucusu var ancak kapasitesi düşük. Fiyatı 109 liraya düşmüş durumda aslında alıp da bir denemek gerek. Dur bakalım yarın belki şeytana uyup sipariş edebilirim.
 
#3
Profilo PFD1350W Meyve Sebze Kurutucu Kangye'ye kıyasla daha geniş kapasiteli. Ancak fiyatı 2 katı. Yorumlardan anladığım kadarıyla her iki cihaz da kurutma işini minimum 13-15 saat gibi bir sürede gerçekleştiriyor.
Neler kurutulabilir?
  • Patlıcan
  • Kabak
  • Domates
  • Biber
  • Soğan
  • Kuşbaşı et
bu şekilde kampta türlü yemeği bile yapılabilir. Evde pişen türlü gibi olmayacağı kesin fakat suda biraz kaynatıp yağ ve tuz ilave ederek ortaya lezzetli bir yemek de çıkabilir. İçine makarna kırıp atılabilir. Sulu ve lifli yemek yeneceği için kabızlık sorununun da kalmayacağını düşünüyorum. Ayrıca
  • Portakal
  • Muz
  • Çilek
  • Elma
gibi meyveler de kurutulup yürüyüş esnasında ceviz, fındık gibi yemişlerle karıştırılıp atıştırılabilir. Ayrıca meyve kuruları hoşaf gibi hazırlanıp termosa konur, zirve çıkışlarında hem sıcak içecek olur hem de ciddi güç ve moral verir.